Stappenplan van A tot Z

Stappenplan van A tot Z

Stappenplan in 10 stappen van A tot Z

In 10 stappen van ontwerp tot afmeren van uw woonark.

Stap 1. Uw waterwoonwensen

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek bij ons op Urk leiden we u graag rond. Geheel vrijblijvend. Tot de opdrachtverlening blijft dat ook zo. Het is wel een belangrijk gesprek. U moet het gevoel krijgen dat u bij de juiste bouwer uw nieuwe woonark laat bouwen. 

Stap 2. Vervolgafspraak

Voor de tweede afspraak komen we graag op de locatie van de nieuw te bouwen woonark. Hier bekijken we hoe de situatie op de ligplek is, zoals de stand van de zon, de hoogte van de wal, zijn er buren, wat zijn de toegestane afmetingen enzovoorts.

Stap 3. Creatief proces

Op basis van bovenstaande stappen en uw persoonlijke wensen, zien wij graag uw ontwerp tegemoet. 

Stap 4. Inzicht in de kosten

Besluit u verder te gaan? Dan ontvangt u van ons het schetsontwerp, een in kleur uitgevoerde visualisatie en een waterdichte, glasheldere offerte. Deze gespecificeerde offerte bestaat uit o.a. uit de bouwkosten en meer- en minderwerk kosten. Ook staat vermeld welke kleuren en materialen gebruikt gaan worden. U ziet exact welke kosten waar mee gemoeid zijn. Naast de garantiebepalingen zijn in het contract de betalingsafspraken opgenomen. Op basis hiervan tekent u een voorlopige opdracht.

Stap 5. Vergunning bij de gemeente

Met deze tekeningen, kunt u uw vergunningen aan gaan vragen. 

Stap 6. Definitieve opdracht

U wilt natuurlijk zeker zijn van uw zaak. U tekent pas een definitieve opdracht op basis van de vergunning die u van de gemeente heeft ontvangen en op basis van goedkeuring van financiering. Op dat moment kan de bouw worden ingepland.

Stap 7. Bouwvoorbereidingsfase

Hierna ontstaat de werkvoorbereidingsfase. In deze 4 tot 6 weken worden de puntjes op de 'i' gezet en zetten wij het ontwerp om in werktekeningen. In deze fase worden de materialen ingekocht. Soms wordt al gestart met de stort van het betonnen casco.

Stap 8. Kijkje op de bouw

De bouw begint. De gemiddelde bouwtijd is 5 maanden. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. (op afspraak).

Stap 9. De oplevering

De oplevering vindt plaats. Indien u dit wenst doen wij dit graag met behulp van een specialist van de Vereniging Eigen Huis. Op deze wijze bent u er van verzekerd dat een onafhankelijk expert met u meekijkt.

Stap 10. Het transport, afmeren en aansluiten en nazorg

Voor het transport naar de locatie kunnen we voor u gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Is alles naar wens? Op locatie komen we langs en vindt de definitieve oplevering plaats. Zijn er dan nog opleveringspunten dan worden deze vervolgens opgelost.