Waterwoning Amsterdam

Waterwoning Amsterdam

Afmetingen

Lengte:                      11m
Hoogte casco:           1.90m
Hoogte boven water: 5.13m
Oppervlakte casco:   80,4m2
Breedte:                    6,9m
Inhoud:                      517m3

Onze opdrachtgever aan het woord...

Nadat wij ons ontwerp met architect Anton Surink helemaal naar tevredenheid hadden gemaakt, zijn we op gesprek geweest bij verschillende bouwers. Wat ons opviel in het contact met ABC is dat zij zo enthousiast waren over onze toekomstige ark. Dit gaf een boost aan ons eigen enthousiasme. Ze namen de tijd om ons, onze ligplaats en ons ontwerp (bijvoorbeeld door een bezoek op onze locatie) te leren kennen, om zo goed mogelijk mee te kunnen denken. Het actief meedenken van ABC en het enthousiasme over ons ontwerp heeft ons doen besluiten om voor ABC te kiezen.

Ons vergunningen traject bij de Gemeente liep enorm uit, er was iedere keer wel iets. ABC heeft samen met de architect het contact met de gemeente goed opgepakt. Wij werden hier in ontzien, wat fijn was en we merkten ook dat ABC en de architect hier veel meer kennis van hadden dan wij.

Toen de bouw begon heeft ABC ons uitgenodigd om het storten van de bak bij te wonen. En regelmatig zijn we naar Urk gegaan om de bouw te zien vorderen. Vooral het starten van de gevelbekleding was voor ons, maar ook voor de architect en ABC een mijlpaal. Iedereen was zó benieuwd hoe dit uit zou pakken. Het overtrof onze stoutste dromen. We hebben erg gelachen met de bouwers die ook zenuwachtig leken om een gekleurde plaat op de verkeerde plek aan te brengen. Het was een heel experiment maar onze ark werd een opvallend pareltje in de grote loods op Urk!

In de afwerking hadden we afgesproken dat we sommige werkzaamheden zelf zouden uitvoeren. Het schilderen is via ABC uitgevoerd. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van het schilderwerk. Dit geldt ook voor de werkzaamheden in sanitair en badkamer.

Het meest tevreden zijn wij over de flexibiliteit en communicatie vanuit ABC. Wij beseffen zelf ook goed dat we een vrij uitgesproken smaak of mening hebben over hoe het moest worden. Ja, we wisten zeker dat elke traptrede een andere kleur moest krijgen. Ja, we willen echt de zijkant van de trap open houden zodat de katten in de trapkast kunnen komen, enz. Het is geworden zoals we het wilden.

Onze waterwoning is bijzonder door zijn kleurrijke uiterlijk. Dit zorgt veelal voor een glimlach en fotomomentjes van voorbijgangers. Wij wonen hier heerlijk, zijn blij met de ruimte en comfort die onze nieuwe woning heeft. De trap en het waterpodium zijn echt een centrale plek binnen, een eyecatcher. We kunnen niet wachten op het voorjaar; de schuifpuien open en ons eerste plonsje wagen

 

Foto's: Judith Dekker