Lage energielasten door beste isolatie

Lage energielasten door beste isolatie

Sterke punten van ABC woonarken

Belangrijk is dat uw energielasten, die maar blijven stijgen, ook in de toekomst laag zijn. Slim dus om duurzaam te bouwen. Maar hoe doe je dat? Bij ABC lopen we voorop in het bouwen van energiezuinige woonarken en we garanderen daarom dat een ABC woonark de hoogste isolatie heeft. Niet alleen een kozijn of een gevel maar over de gehele constructie (van onderin het casco tot nok) realiseren we de hoogste Rc-waardes.

Duurzaam drijvend

ABC bouwt uw woonark met uitgekiende aansluitdetails. Hierdoor wordt uw woonark/waterwoning geproduceerd met een luchtdichtheids norm die kan worden vergeleken met de Passiefhuis norm. Meerdere malen hebben wij onze waterwoningen laten testen door een gespecialiseerd controle bedrijf. Door middel van de rooktest, de ‘blowerdoor’ test en infrarood foto’s wordt aangetoond hoe de bouwkwaliteit. Hier blijkt vooral uit dat de duurzaamheid van onze waterwoningen hoog staat aangeschreven. Dit is voor uw energierekening uiterst gunstig.

Energielabel A

Alle woonarken van ABC worden in de basis zo uitgevoerd dat ze energielabel A dragen. We werken bij ABC met de beste materialen voor een duurzaam resultaat. Met maximaal wooncomfort en een verlaging van het energieverbruik levert dat voor u direct voordeel op.

Wat is RC waarde? De Rc- waarde geeft de isolatiewaarde aan. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe hoger de warmteweerstand, hoe beter de isolatie. De Rc- waarde die ABC aangeeft is gebaseerd op de totale constructie inclusief de reductie van het hout dat in de gevel zit. Als u een Rc-waarde leest, vraagt u zich dan altijd of of het wel gaat om de totale constructie of dat er maar 1 onderdeel, bijvoorbeeld alleen het isolatiemateriaal bedoeld wordt. Laat u daarom goed voorlichten. De Rc-waarden zijn omschreven in het Bouwbesluit.

20 - 50% besparing door dikke jas

Het begint al met de standaard extra dikke isolatie van de 'jas' van uw woning (dak Rc-waarde 3,5-5,5 en de gevel Rc-waarde van 3,9-4,5). Hierdoor is minder energie nodig om de woonark te verwarmen of te koelen. U bespaart tenminste 20%-50% op uw energienota ten opzichte van uw oude ark.

ABC gaat daarnaast uit van ultieme kierdichting in combinatie met een uitstekende ventilatie, waardoor de woonark nauwelijks warmte verliest. Zodoende is er heel weinig energie nodig om de woonark in de winter te verwarmen.?De tussenvloeren, standaard uitgevoerd in staalbeton, zijn voorzien van energiezuinige lage temperatuur vloerverwarming. Dat voelt en is zeer comfortabel. Vanzelfsprekend passen we standaard HR++ glas toe. Wilt u meer? Bijvoorbeeld 3-dubbel glas? Dat kan!

Zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen en meer

Extra besparende maatregelen waarmee elektriciteit en warmte zelf wordt opgewekt passen we ook toe. Denk aan zonneboilers, lucht warmtepompen, zonnepanelen, PV cellen of infrarood verwarming.

Wel zo veilig; het waterdetectie systeem

Het waterdetectie systeem wordt standaard uitgevoerd. Dit systeem zorgt ervoor dat bij wateroverlast, bijvoorbeeld door lekkage wasmachine of overstromen van een wastafel, het water in het laagste punt van de woonark (de pompput) wordt gedetecteerd en de hoofdwaterkraan automatisch afsluit. Dit kan uitgebreid worden tot een signaal op de mobiele telefoon.

Testen en toepassen

In opdracht van gemeenten en projectontwikkelaars voeren we regelmatig een warmte-verliesbereking en infrarood thermografietest op onze waterwoningen uit. Alle ervaringen die we daar uithalen, passen we vervolgens weer toe op nieuwe woonarken. Ook hebben we al goede ervaringen met het passief bouwsysteem.

FSC® certificaat

ABC is gecertificeerd om te werken met FSC® gecertificeerd hout. Doordat we dat keurkmerk dragen dragen we bij aan een verbeterd milieu. Het internationale, onafhankelijke FSC®-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Zie ook www.fsc.nl.