Woonark Aalsmeer

Woonark Aalsmeer

Afmetingen

Lengte:             18.00 m 
Hoogte:            4.40 m 
Oppervlakte:    187 m²
Breedte:           6.00 m
Inhoud:            422 m³

Wonen op de Westeinderplassen

Met een flink aantal grote ramen, valt er veel licht naar binnen en heb je dus ook een magnifiek uitzicht. Het puntdak van de woonark is uitgevoerd in zink, niet goedkoop maar wel mooi. De bekleding is red cedar, nu nog met een warme gloed, maar het begint hier en daar al wat te vergrijzen. Aan de waterkant heeft de ark een driehoeksvormig terras dat naar links nog een stukje doorloopt.

Van alle gemakken voorzien

De entree is een echte hal met grote vensters en een houten trap. Links is een ruime bijkeuken en de technische ruimte. Ook links bevindt zich het kantoor met een prachtig uitzicht op de jachthaven. De heerlijke hoekkeuken, door ABC geregeld, heeft aan de overzijde een soort serre-achtig gedeelte met ramen die doorlopen tot in het plafond. Hierna komen we in de woonkamer, met (gas)haard en een brede schuifpui. Ook hier is het uitzicht fantastisch.

Via de hal bereiken we de benedenverdieping. Hier vinden we twee kleine logeerkamers. Dan een washok en een eerste badkamer, compleet met douchehoek. De ouderslaapkamer heeft een veel ruimere badkamer en een meterslange kastenwand. Heel praktisch.

Paula’s broer heeft een klassieke ABC ark, rietgedekt. ’De prettige benadering, het feit dat alles mogelijk is en de gedegen kwaliteit kenden we al. Logisch dat we de onze ook bij ABC lieten bouwen’.