Vinkeveen

De opdrachtgevers wilden zich in de woning voortdurend verbonden voelen met zowel het water als de tuin.

Lees meer

Warmond

Voor een prachtige ligplek in Warmond werd deze twee laags recreatie ark ontworpen.

Lees meer

Amsterdam

Een kleurrijke waterwoning van buiten én van binnen. De gevelbekleding is geinspireerd op een tulpenveld.

Lees meer

Utrecht

Eva Architecten tekende deze prachtige waterwoning. stoere gevelbekleding en een uniek Interieur!

Lees meer

Weesp

Deze drijvende waterwoning is wel een parel te noemen! Prachtige ruimte, binnen en buiten. Een ontwerp van Aquatecture. 

Lees meer

Amsterdam

Deze drijvende watervilla met veel ramen, licht en waterbeleving is een prachtig ontwerp van Bob Ronday.

Lees meer

Loosdrecht

Wonen op het water, direct aan de Loosdrechtse plassen. Een fraai ontwerp van Anton Surink.

Lees meer

Urk

Toen het project op Urk in de verkoop ging, waren ze er snel over uit: 'Dit willen wij!' De watervilla is duurzaam & perfect geïsoleerd, tevens energiezuinig.

Lees meer

Broek in Waterland

Deze prachtige waterwoning is ontworpen door architect Bob Ronday. Hier wordt genoten van ontzettend veel waterbeleving doordat er veel glas gebruikt is. De grote aluminium vouwwand verbindt binnen met buiten. Dit is genieten met hoofdletters! 

Lees meer

Groningen, Meerstad

Stel je voor: je komt 's ochtend uit je bed, met een verse kop koffie in je hand kijk je naar de zon die langzaam in de verte opkomt. De kleuren van het landschap voor je zijn bijna niet te omschrijven. Aan het futeneiland ligt deze prachtige ruime woonark in Meerstad, Groningen.

Lees meer

Dronten

Schitterende waterwoning in Dronten. Deze waterwoning heeft een combinatie van Thermowood gevelbekleding en trespa beplating. Het lessenaarsdak geeft een mooi effect aan de woning.

Lees meer

Paterswolde, Groningen

Deze vier prachtige woonarken worden gebruikt als recreatiewoningen en liggen aan het Paterswoldsemeer in Groningen. Een fantastische plek, vrijheid en weids uitzicht zijn woorden die hier goed passen. De woningen zijn te huur via natuurhuisje.nl

Lees meer

Haarlem

Rick en Marieke wilden een strakke inrichting met veel licht en een goed uitzicht naar buiten, duurzame materialen en bouw, basiskleuren, genoeg ruimte om te wonen, maar ook om te werken. Hun wensen zijn ruimschoots uitgekomen in deze energie neutrale woonark!

Lees meer

Groningen

Attika Architecten ontwierp deze stoere ark voor Erik en Bianca. Ruimte, licht en uitzicht zijn volop aanwezig. Het 'chunky patroon' van vlakkere en dikkere delen doet denken aan een damwand en versterkt het robuuste karakter van de waterwoning.

Lees meer

Amsterdam

Deze ark is afgewerkt met duurzaam fraké Noir. Architect Anton Surink realiseerde twee woon/leef gedeeltes die gescheiden worden door de slaapkamer. De keuken is voorzien van een enorme glazen hoekpui die helemaal open kan worden geschoven.

Lees meer

Weesp

Wij waren vrij snel overtuigd van de deskundigheid en betrouwbaarheid van ABC Waterwoningen. Ook hadden we direct een klik met de mensen die er werken en dat is uiteraard heel prettig, want je hebt zeer intensief contact gedurende het gehele proces.

Lees meer

Nigtevecht

Deze ark is afgewerkt met duurzaam fraké Noir. Is zowel gasvrij als energiepositief door een warmtepomp en zonnepanelen. Architect Bob Ronday realiseerde op de bovenverdieping een tribune die door een grote harmonicaschuifwand de verbinding met de tuin en het water vormt.

Lees meer

Amsterdam

Prachtige 3 laags woonark in Amsterdam aan het IJsbaanpad.

 

Lees meer

Amsterdam

Het verhaal begint met dat Jan Bodewes en Monique Smulders nog nooit op het water hadden gewoond. ‘We vielen voor deze plek; in de stad maar toch buiten. Op ruim water en met veel groen.

Lees meer

Broek in Waterland

We wilden graag veel licht, aansluiting bij de natuur, ruim en zoveel mogelijk onderhoudsvrij. Ook moest het iets bijzonders worden. En dat is allemaal uitgekomen...

Lees meer

Haarlem

Wat zijn we blij, telkens als een klant oprecht enthousiast is over een door ons gebouwde woonark.

Lees meer

Loenen aan de Vecht

No-nonsense, leefbaar, doelmatig, comfortabel, onderhoudsarm, een laag energieverbruik en rustig, daar waren de bewoners van deze woonark naar op zoek. Dat én een lust voor het oog, is het in alle opzichten geworden.

Lees meer

Amsterdam

Op een unieke en populaire locatie om de hoek van het Westerpark en de Jordaan ligt deze prachtige woonark (ca. 116 m2)

Lees meer

Haarlem

‘Vooral een mooi terras op het zuidwesten, hoge plafonds omdat Ed bijna twee meter is, veel licht beneden en oh ja, mooi strak en modern’. Nicole Bekkers somt haar wensen en die van haar partner, Ed van West ten aanzien van hun nieuwe woonark op.

Lees meer

Leiden

Sinds kort zijn Caroline en Koen gelukkig in hun spiksplinternieuwe woonark in het hartje van Leiden. Hun woonark is zowel van buiten als binnen een mooie mix van materialen.

Lees meer

Zwaneneiland Meerstad

Wonen op het water. Voor velen een droom, Bert en Harriëtte maakten het waar in Meerstad. Vanaf hun terras kunnen ze zo het water induiken. “Sinds we hier wonen hebben we het gevoel dat we elke dag op vakantie zijn.’’

Lees meer

Recreatiepark Rijpwetering

De bijzondere vrije ligging aan de plas, onze wens om veel licht te hebben en ook dat de woonark mooi in de omringende natuur moest passen, inspireerde Bob Ronday (architect) tot een mooi tweelaags model met verrassende details.

Lees meer

Amsterdam

Wonen als een prins op de Amstel. Met zicht op Carré. Een moderne ark in een historische hotspot van Amsterdam – dat was de uitdaging. Hans Paping kreeg zijn strakke ark door de Welstandscommissie en woont als een prins op de Amstel.

Lees meer

Amsterdam

Waarom een deel van het dak schuin is? Omdat op deze manier de bewoners van het stalen schip achter deze bijzondere woonark vrij uitzicht houden over de Amstel.

Lees meer

Amsterdam

In hartje Amsterdam herbergt deze heerlijke woonark maar liefst twee woongedeeltes. Eén voor de eigenaren en een gedeelte voor de verhuur. De woonark steekt 2,5 meter boven de waterlijn uit en er passen daarom ook met gemak twee verdiepingen in.

Lees meer

Amsterdam

Als je een woonboot wilt bouwen moet je aan allerlei gemeentelijke eisen voldoen. Dus moet je zoeken naar een ontwerp dat aan de gemeentelijke eisen voldoet maar ook aan je eigen woonwensen..

Lees meer

Amsterdam

Als je een woonboot wilt bouwen moet je aan allerlei gemeentelijke eisen voldoen. Dus moet je zoeken naar een ontwerp dat aan de gemeentelijke eisen voldoet maar ook aan je eigen woonwensen.

Lees meer

Monnickendam

Op deze prachtige plek hebben de bewoners een geweldig uitzicht over historisch Monnickendam en het IJsselmeer. Zeer bijzonder in het ontwerp is het schuine dak.

Lees meer

Broek in Waterland

Naast veel woonwensen, wilden we financiële zekerheid. Daar kon ABC aan voldoen’. Peter Mars vertelt: ‘Na het bezoeken van alle arkenbouwen..

Lees meer

Amsterdam

 

 

 

Lees meer 

Amsterdam

Deze woonark is ontworpen door www.durner-architects.com. Een nieuwe woonark bouwen zonder enige ervaring maar met wel heel veel ideeën en Meer over Amsterdam, Noorder IJdijk

Lees meer

Oudega

Wie aan Fryslân denkt, denkt aan water, elfsteden, koeien in het prachtige grasland, blauwe lucht en weidse uitzichten. De heer en mevrouw Dijkstra genieten van dit alles vanaf hun recreatieark in het plaatsje De Veenhoop vlakbij Drachten.

Lees meer

Vinkeveen

‘Vinkeveen’ wordt onder de recreanten ook wel ‘Werkeveen’ genoemd. Werken hebben we al genoeg gedaan, dus wilden we een zo onderhoudsvrije ark als mogelijk’, aldus de familie Stam. De gevelbekleding werd daarom grijs Trespa, in gelijkmatige panelen gezaagd, de vormgeving strak.

Lees meer

Amsterdam

Het sloopbedrijf dat op het laatste moment onbetrouwbaar blijkt te zijn. Zijn de bruggen wel hoog genoeg zodat mijn nieuwe ark op de plek kan komen? Laten aanmeren door een erkend bedrijf? Kan ik het wel betalen?

Lees meer

Amsterdam

 

 

 

Lees meer 

Amsterdam

Het is fantastisch wonen aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam. Hier ligt de enkellaags ark van de Ninya en Frank. Een ark om van te watertanden. Mooi én functioneel. De ark meet 17,25 bij 5 meter en herbergt alles.

Lees meer

Aalsmeer

Paula en Robert wonen al even op deze woonark op de Westeinderplassen in Aalsmeer. ‘Het mooie van wonen op het water is dat je alle seizoenen het uitzicht beleeft. Op ons plekje ben je zomers omgeven door toeristen, in de winter op jezelf aangewezen. Heerlijk!'

Lees meer

Loenen aan de Vecht

In onze woonark wilden we alle seizoenen genieten van het ‘buiten’. Daarom wilden wij veel, heel veel glas... rondom, zodat buiten ook naar binnen komt. Onze smaak? Strak, rustig en modern.

Lees meer

Amsterdam

Loes en Joop hoorden gunstige berichten van arkbewoners met ABC ervaringen en kwamen zodoende op Urk uit. Na een eerste scherpe prijsindicatie kwam het dat na een lange voorbereiding deze droomboot op Urk werd gebouwd.

Lees meer

Gorichem

Groots wonen in Gorinchem. Dat doet de familie Hanselaar. Een bijzondere ark qua kleurstelling. De gevel is verdeeld in 2 kleuren en de kozijnen zijn rood. De stalen dakpannen en de vorm van het dak, geven de ark een robuuste uitstraling. Binnen is het heel ruim.

Lees meer

Amsterdam

Twee jaar geleden ging het roer om en besloten we dat we een nieuwe ark wilden waarin we alles in één keer goed wilden doen. Het resultaat is om van te watertanden. Niet alleen het riante terras, maar ook van binnen is de drijvende watervilla echt iets bijzonders geworden.

Lees meer

Amsterdam

Rick en Karin en hun drie kinderen hadden nog nooit op het water gewoond, maar waren één van de eersten die zich inschreven voor de één van de 38 kavels van de 110 waterkavels die de gemeente Amsterdam aanbood. Sinds kort wonen ze in hun drijvende droomhuis.

Lees meer

Amsterdam

Comfortabel, open, praktisch en prettig wonen waren de uitgangspunten bij het ontwerp van Jacqueline Lissenburg en Ed van de Pas. De ligplek aan het Vredenhofpad in Amsterdam heeft een heerlijke tuin, aan één zijde buren en de andere zijde een vrij uitzicht.

Lees meer

Muiden

Meteen al als je de woning binnenstapt, is onze persoonlijke ‘touch’ duidelijk merkbaar. De moderne, strakke en open bouw vervloeit in meer warmere elementen van de inrichting, wat een open sfeer en geborgenheid creëert.

Lees meer

Amsterdam

De woonark van Richard Jacobs en Elise Kaandorp aan de Appelweg in Amsterdam valt op. Niet alleen door de grootte, maar ook door de vorm en de twee terrassen.

Lees meer

Vinkeveen

Over het bouwen van een eigen woonark doen veel verhalen de ronde. Het ene nog sterker en rampzaliger dan het andere. Hier trokken Peter en Henny zich gelukkig niets van aan..

Lees meer

Purmerend

‘We hebben echt gekozen voor kwaliteit. Bij abc wordt met specialisten onder één dak gewerkt. De professionele uitstraling, de deskundigheid, geen vertraging door weer of wind en, zoals gezegd, de eerder gebouwde arken, spraken ons zeer aan.’

Lees meer

Amsterdam

Henk en Yvonne Bezemer woonden op een oude loodskotter aan de Nieuwendammerkade in Amsterdam. 'Voor de toekomst moest de nieuwe woonark vooral comfortabel zijn en makkelijk te bewonen, ook met eventuele toekomstige beperkingen.'

Lees meer

Loosdrechtseplassen

Niet voor niets wordt dit gedeelte van Nederland de ‘Watertuin van Nederland’ genoemd. Aan een droom van een eilandje ligt een juweeltje van een recreatieark.

Lees meer