Woonark Amsterdam

Woonark Amsterdam

Afmetingen

Lengte:            16.50 m 
Hoogte:            4.50 m 
Oppervlakte:    118 m²
Breedte:           5.50 m
Inhoud:            372 m³

Puur genieten

Comfortabel, open, praktisch en prettig wonen waren de uitgangspunten bij het ontwerp van Jacqueline Lissenburg en Ed van de Pas. De ligplek aan het Vredenhofpad in Amsterdam heeft een heerlijke tuin, aan één zijde buren en de andere zijde een vrij uitzicht.

Koken en wonen in één ruimte

‘Heerlijk vinden we de grote leefkeuken. Vanachter het kookeiland kijk je via de beide schuifpuien naar de tuin, het terras en heb je contact met de woonkamer’. Door de prachtige brede houten trap bereik je de comfortabele zitkamer. Hier is een muur als ruimteverdeler geplaatst. achter deze muur, die aan beide zijden open is, bevindt zich de werkkamer.

Slaap- badkamer

De gecombineerde slaap- en badkamer zijn gescheiden door een tussenmuur. Optisch zorgt dit voor meer ruimte en geeft tegelijkertijd de nodige privacy. Zwart, wit en antracietgrijs zijn de kleuren die in beide ruimtes zijn gebruikt. Hierdoor is het een rustig geheel geworden.

Extra ruimte door splitlevel

De splitlevel is 16,5 m lang x 5,5 m breed en heeft een hoogte van 4,5 m boven de waterlijn. er is hierdoor veel ruimte gecreëerd. Vanuit de woonkeuken is het maar een paar treden omhoog naar de zitkamer en met een andere trap via een paar treden omlaag naar de slaapverdieping.

Buiten leven

De woonkeuken wordt nog eens extra verlengd door het terras op het water. ‘Hier genieten we vanuit onze luie stoel en zitkussens van het vrije uitzicht’.