Woonark Vinekeveen

Woonark Vinekeveen

Afmetingen

Lengte:             16.00 m 
Hoogte:            3.50 m 
Oppervlakte:    109 m²
Breedte:           4.00 m
Inhoud:            257 m³

Terug naar Vinkeveen

‘Vinkeveen’ wordt onder de recreanten ook wel ‘Werkeveen’ genoemd. Werken hebben we al genoeg gedaan, dus wilden we een zo onderhoudsvrije ark als mogelijk’, aldus de familie Stam. De gevelbekleding werd daarom grijs Trespa, in gelijkmatige panelen gezaagd, de vormgeving strak. De entree is gelijkvloers aan de wal gemaakt. Mooi en makkelijk. Om het een speels uiterlijk te geven werd een zinken dakoverstek ontworpen waardoor het geen ‘schoenendoos’ lijkt.

Ruimtelijk

Belangrijk in het ontwerp was dat ze hun 3 kinderen mét aanhang tegelijkertijd onderdak kunnen bieden. De indeling zowel op de woonverdieping als beneden is hierop afgestemd. De doorkijk open haard in de woonkamer, die we soms even aandoen als het kil wordt, staat mooi in het midden. Je kunt er aan alle kanten omheen lopen en zitten en het is tegelijkertijd een mooie eye-catcher. Het trappenhuis, met aan beide zijden glas, geeft een prachtige kijk op de plas. De vloer is daar verlaagd, terwijl dat geen extra kubieke meters kostte.

In de prijs valt het niet te merken

‘Wij zijn geen shoppers en hadden één offerte aangevraagd. Niet bij abc. Toen we deze binnen kregen, hadden we daar geen goed gevoel over. Via onze architect Alexander Henny (Aquatecture) kwamen we op Urk terecht. Hier kregen we een gastvrije en prima indruk van het effi ciënte bouwproces, alles onder dak!

De aanbieding die snel volgde was duidelijk, compleet en gaf nog meer vertrouwen. Tijdens de bouw kwamen er geen onverwachte kosten en de prijzen die werden aangeboden van de door ons gevraagde meerwerken tijdens de bouw, waren heel erg netjes’.

Tot in detail is met ons meegedacht. Herman als bouwbegeleider en Walter, verantwoordelijk voor het installatiewerk, betrokken ons erg goed. Het was veel werk, maar het is het achteraf zeker waard geweest!

Beste van twee werelden

Op vakantie en toch thuis. Wat een waterbeleving, wat een rust. Comfortabel, tot in detail gebouwd en afgewerkt.