Woonark Haarlem

Woonark Haarlem

Afmetingen

Lengte:            15.50 m 
Hoogte:            3.90 m 
Oppervlakte:    186 m²
Breedte:           6.90 m
Inhoud:            386 m³

Je loopt zo het water in 

‘Vooral een mooi terras op het zuidwesten, hoge plafonds omdat Ed bijna twee meter is, veel licht beneden en oh ja, mooi strak en modern’. Nicole Bekkers somt haar wensen en die van haar partner, Ed van West ten aanzien van hun nieuwe woonark op. ‘Gezien het aantal keer dat onze ark gefotografeerd wordt door langsvarende en voorbijkomende mensen vinden zij het ook een mooie ark’.

Eternit als mooie en goedkopere oplossing voor aluminium

‘De gevelbekleding is een combinatie van Red Cedar en een antracietkleurige Eternit plaat. Eigenlijk hadden we aluminium platen willen hebben. Maar dat werd te kostbaar. Dit is een mooie oplossing. Doordat de ramen doorlopen tot op de waterlijn, lijkt het alsof je zo het water in loopt. Dit geeft de ark heel veel licht en ruimte.

Via de houten trap die langs het water naar beneden loopt, kom je in de benedenverdieping. Naast de slaapkamers en badkamer, creëerden we hier in de hal de werkplek. Omdat Ed hier heel regelmatig zit was het hebben van veel licht belangrijk. Door de ramen qua hoogte maximaal te situeren, komt er echt veel daglicht naar binnen en heb je totaal niet het idee dat je onder de waterlijn bent’.

Genieten van de ondergaande zon

‘Heel belangrijk voor ons is om na het werk heerlijk buiten te kunnen zijn. Doordat we het terras aan de zuidwest kant hebben geplaatst, het gedeeltelijk overkapt hebben en omdat we op diverse plekken veel groen gebruiken, hebben we veel privacy en hebben we afgelopen zomer hier al veel uurtjes genoten van de ondergaande zon’.

Een tip voor anderen

‘We hadden vanaf het begin gewoon een goed gevoel bij ABC. We hebben zelf onze ark ontworpen en getekend en daar bij ABC ook alle ruimte voor gekregen. Uiteraard hebben zij gekeken of het allemaal wel technisch haalbaar was en hebben ze de balans goed berekend.
Daarnaast nodigde Johan ons uit om een indruk van het bedrijf en de bouw te krijgen. Alle tijd werd genomen om vervolgens de aanbieding door te spreken en steeds werd er snel gereageerd op onze vragen. En…. ABC had gewoon de beste prijs….. Niet onbelangrijk.
Tijdens de bouw konden we vanzelfsprekend altijd langs komen. Het persoonlijk contact is juist in deze fase erg belangrijk. Altijd konden daardoor aanpassingen nog gerealiseerd worden’.
‘Een tip voor andere kopers: zet of laat de gemaakte afspraken tijdens de bouw ook op papier zetten. Dan heb je iets om op terug te pakken’.
Een paar weken na de bouw hadden we lekkage. Direct de dag erna stond ABC op de stoep.
Kortom, wij zijn gewoon erg blij met zowel hoe de samenwerking verliep als met het uiteindelijke resultaat.

Poco Loco

Onze ark hebben we ‘Poco Loco’ genoemd. Het is Spaans voor ‘een beetje gek’. Ed vertelt: ‘dat hebben we gekozen omdat we dat zelf ook wel een beetje zijn…..’.