Woonark Amsterdam

Woonark Amsterdam

Afmetingen

Lengte:             17.50 m 
Hoogte:            4.90 m 
Oppervlakte:    122 m²
Breedte:           5.00 m
Inhoud:            290 m³

Droomboot in hartje Amsterdam

Ze wonen al meer dan 20 jaar op het water. Eerst in een ark, later op een oude woonboot. Maar deze was duidelijk aan vernieuwing toe. Loes en Joop hoorden gunstige berichten van arkbewoners met ABC ervaringen en kwamen zodoende op Urk uit. Na een prima gesprek waarin enthousiast en flexibel werd meegedacht kwam een eerste scherpe prijsindicatie. En zo kwam het dat na een lange voorbereiding deze droomboot op Urk werd gebouwd.

Zakelijk en privé strikt verbonden

Loes is ontwerper en heeft de hele boot zelf bedacht en getekend. Ze maakte van de woonverdieping één grote ruimte. Een ruimte waar koken, eten en relaxen door elkaar lopen. Beneden zijn twee werkkamers, een slaap- en badkamer en de technische ruimte. Omdat we beneden de hele vloer hebben laten ophogen kregen we de ramen op ooghoogte. Heerlijk om tijdens het werk over het water te turen.

Eten uit eigen ‘tuin’

Vanwege de unieke ligging op het zuiden met prachtig uitzicht en met de mogelijkheid om 5 meter hoog te mogen bouwen, hebben we gekozen voor veel glas. Het verlangen naar een (moes)tuin maakt dat we kozen voor 2 buitenruimtes. Een balkonnetje voor de ochtendzon en een ruim terras vol planten. Daardoor hebben we de hele zomer al uit eigen ‘tuin’ gegeten.