Woonark Haarlem

Woonark Haarlem

Afmetingen

Lengte:            18.50 m 
Hoogte:            4 m 
Oppervlakte:    162 m²
Breedte:           6.80 m
Inhoud:            485 m³

Rick en Marieke vertellen..

We kozen voor ABC Waterwoningen omdat de bezoeken prettig en open waren. De rondleiding door de fabriekshal vonden we indrukwekkend en de gesprekken waren duidelijk, gastvrij en eerlijk. Tijdens de bouw was er regelmatig overleg en het was duidelijk wat wel en niet in de prijs zat, ook heel fijn. De bereidheid van ABC om een oplossing te vinden binnen de kaders (kwaliteit, design, budget) hebben we ook heel positief ervaren. ABC was goed bereikbaar en we kregen ook snel reactie op onze mail.

Energieneutraal

We wilden een strakke inrichting met veel licht en uitzicht naar buiten, duurzame materialen en bouw, basiskleuren, genoeg ruimte om te wonen, maar ook om te werken. Hun wensen zijn ruimschoots uitgekomen! De fraaie waterwoning is een energiezuinige woonark zonder gasaansluiting met optimale isolatiewaarden. De woonark wordt elektrisch verwarmd door een warmtepomp. Door de toevoeging van maar liefst 30 zonnepanelen is de drijvende woning energieneutraal te noemen. De woonark is afgewerkt met onderhoudsarme Eternit Tectiva gevelplaten en heeft kunststof kozijnen met een verdiept profiel. Verder o.a. 2 badkamers, een inpandig terras met omloop aan de waterzijde, een stalen trap met houten treden en glazen balustrade.

Tips van Rick en Marieke

Bedenk welke principes of niet onderhandelbare zaken je wil hebben, zodat je daar bij het nemen van besluiten op terug kan vallen. Ga eerst bij ABC kijken om te zien hoe anderen hun ark gemaakt hebben. Je kan leren van hun keuzes. Maak een budget en gebruik je budget om keuzes te maken, tenzij je natuurlijk een oneindig budget zou hebben....