Woonark Broek in Waterland

Woonark Broek in Waterland

Afmetingen

Lengte:             16 m 
Hoogte:            3.9 m 
Oppervlakte:    156 m²
Breedte:           6.2 m
Inhoud:            521 m³

Drijvend droompaleis

Op een perfecte locatie ligt de woonark van Carin van de Weerd en Vincent Hagen in Broek in Waterland. Van alle kanten omringd door de natuur en dit is zoveel mogelijk doorgevoerd in de woonark.

‘Het meest in het oog springende en opvallende item is het ronde dakraam met een diameter van maar liefst 1,20m. Het was een hele uitdaging om deze bouwkundig in te passen, aldus Vincent. Er kwam een stalen ligger met twee dwarsliggers aan te pas. Hiertussen werd een ronde uitsparing geplaatst waar het ronde kozijn in geplaatst is. Het is prachtig geworden. Zo profiteren we maximaal van de lichtinval.’

Met een knipoog naar vroeger

‘Carin vertelt: ‘We wilden graag veel licht, aansluiting bij de natuur, ruim en zoveel mogelijk onderhoudsvrij. Ook moest het iets bijzonders worden. En dat is allemaal uitgekomen. Dat komt onder andere omdat we heel goed hebben gekeken hoe de ark ligt ten opzichte van wind, de zon en buren. Mede om die reden hebben we de keus gemaakt geen wit in ons huis te gebruiken'.

'Bijzonder is het plafond. Dat hebben we met houten latten laten bekleden (Western red Cedar), maar dan wel op een heel eigentijdse manier. Voor de badkamer hebben we gebruik gemaakt van 1 maat tegel in 1 kleur en hebben de wanden en de vloer daarmee diagonaal laten betegelen. In de woonark ligt een extra glad gevlinderde betonvloer, die twee keer transparant gecoat is. De gevelbekleding is dezelfde houtsoort als binnen maar dan behandeld'.

'De woonverdieping is heerlijk ruim. Woonkamer en keuken lopen mooi in elkaar over. Industriële elementen in combinatie met het hout vullen elkaar heel natuurlijk aan. Door de stalen open trap met eiken treden bekleed, bereik je een open en multifunctionele ruimte in de benedenverdieping. Hier bevinden zich daarnaast nog twee ruime slaapkamers, een heerlijke badkamer en separaat toilet.

Perfect liggen de twee! inpandige terrassen. Hier genieten we van vroeg tot laat. En met een paar treden bereiken we onze achtertuin waar we ook nog kunnen zitten.’

Tips van Carin en Vincent

‘Analyseer voordat je gaat ontwerpen zorgvuldig de beste invulling van je woonark door goed te kijken naar de zon, de wind en je ligging ten opzichte van je buren. Kijk goed naar de verzekering van de sleepdienst en die van de arkenbouwer voor het geval er complicaties zijn tijdens transport. Motto: voorkomen (verzekeren) is beter dan genezen.

O ja, en bekijk zoveel mogelijk arken om inspiratie op te doen. Dan heeft ons heel erg geholpen er ons droompaleis van te maken.’

Heldere betalingsafspraken

‘Wat wij heel fijn vonden bij ABC waren de heldere betalingsafspraken; geen verrassingen tijdens de bouw en na oplevering. In het voortraject sprong ABC er echt uit doordat ze veel meedachten en proactief waren. We hadden geen enkele ervaring op dit gebied. Heel fijn!

Ons advies aan ABC: zoveel mensen zoveel wensen. Dat betekent ook voor ABC nóg meer inspelen op behoeften van de klant en soms tot in detail maatwerk leveren.’