Woonark Amsterdam

Woonark Amsterdam

Afmetingen

Lengte:             20.00 m 
Hoogte:            6.00 m 
Oppervlakte:    177 m²
Breedte:           6.00 m
Inhoud:            434 m³

Wonen op waterniveau

De ark bestaat uit twee verdiepingen. Maar omdat Richard en Elise niet ‘in de bak’ willen wonen, is de verdiepingsvloer op de waterlijn geplaatst. Hier op het waterniveau zijn de slaapkamer, logeerkamer, badkamer en het atelier gesitueerd. Vanuit één van de slaapkamers stap je zo op het inpandige terras. Op de bovenverdieping vind je de grote woonkamer, de open keuken en het grote terras.

‘Met de vloer- en plafondafwerking hebben we een groot deel van de sfeer in onze ark bepaald. Kijk maar eens naar het schuine dak met in het zicht de dakspanten. We vinden het leuk om de dakconstructie met daartussen mooi betimmerd hout te zien. Het lijkt wel een beetje een blokhut en geeft echt een vakantiegevoel. Nu we erin wonen, hadden we achteraf onze ramen nog wel groter gewild.’

Prachtig uitzicht

Het terras naast de woonkamer is het mooiste plekje van de ark. Echt een aanwinst. Het is voor een deel overdekt, staat op prachtige houten palen en doet een beetje Oosters aan. We zitten er ook als het een beetje regent. Je hebt een prachtig uitzicht over het kanaal.

Service van A tot Z

We hadden nogal wat gedoe met de vervangingsvergunning. Het was heel prettig dat abc steeds snel reageerde met nieuwe tekeningen. Ook de 3d presentatie was heel leuk en hielp daarbij. Sowieso hebben we een heel goed gevoel aan alles overgehouden. Van de heldere offerte, het meedenken in het ontwerp, de mogelijkheid om zelf veel te doen tot en met de oplevering. Echte service!