Waterwoning Amsterdam

Waterwoning Amsterdam

Afmetingen

Lengte:             19.3 m 
Hoogte:            4 m 
Breedte:           6.9 m
Inhoud:            736 m³

Het muzieklokaal

Op een prachtige plek in Amsterdam Noord ligt dit ‘muzieklokaal’. Omdat de oude woonark een school is geweest en we op de nieuwe ark veel muziek gaan maken, kiezen Christa en Frans voor “Het muzieklokaal”.

In het kort was de woonwens: een fijn, duurzaam gezinshuis creëren waar iedereen een eigen plek heeft. Anton Surink van Studio Anton Surink ontwierp de nieuwe ark: een dynamische en praktische woonark met veel licht en ruimte.

Indeling

De ouderslaapkamer heeft de luxe van een hotelkamer door het ligbad voor het raam (schuifpui) en een inloopbadkamer. De slaapkamer is in het midden van de woning aan de waterzijde geplaatst. Hierdoor ontstaat er een grote U-vormige ruimte met centraal een slaapkamerblok waardoor je je niet verloren voelt in de ruimte. Het woongebied achter het blok is een rustige tv/muziekwoonkamer. De woonkamer/keuken is verbonden door een tribune-trap die gebruikt kan worden voor een kop thee met uitzicht over het IJ, maar ook voor de huiskamerconcerten als “echte” tribune.

De keuken is voorzien van een enorme glazen hoekpui (3.60 m hoog) die helemaal open kan. Hierdoor is er veel contact met buiten en met het water. Het betonnen aanrechtblad loopt door in de vloer van de woonkamer. Om vanuit de keuken eten/drinken naar de tuin te brengen is er een doorgeefraam ontworpen. Aan de waterkant zijn de puien aan de buitenkant voorzien van aluminium lamellen waardoor er gespeeld kan worden met de toetreding van zon/daglicht en privacy.

Ligging

Voor de keuze van de keuken en woongedeelte heeft de architect goed naar de omgeving, ligging en het IJ gekeken. Het uitzicht uit de keuken is gesitueerd op het zuiden met zicht op de Westerkerk. Ook zie je vanuit de woonkamer de cruiseschepen voorbijvaren op het IJ. Het is echt genieten!

Ontwerp: Studio Anton Surink info@studioantonsurink.nl