Woonark Haarlem

Woonark Haarlem

Afmetingen

Lengte:            18.50 m 
Hoogte:            3.85 m 
Oppervlakte:    224 m²
Breedte:           6.90 m
Inhoud:            558 m³

De klantenervaring van… Debra en Hans
“Bij ABC is afspraak ook afspraak”

Wat zijn we blij, telkens als een klant oprecht enthousiast is over een door ons gebouwde woonark. Neem bijvoorbeeld Debra en Hans, die in Amerika wonen en voor de korte periodes in Nederland zochten naar een woonark waar ze weinig omkijken naar zouden hebben. Hans: ‘‘We lieten ABC onze woonark bouwen omdat hun prijs-kwaliteitsverhouding gewoon de beste was. We merkten ook bij het eerste contact dat de medewerkers zeer betrokken waren en dat de bouwplaats schoon en opgeruimd was. Wat ook fijn was, was dat we na de eerste tekening slechts drie wijzigingen nodig hadden om deze definitief te maken. Voor onze belangrijkste wens, de onderhoudsvriendelijkheid, had ABC goede oplossingen. In samenspraak hebben we gekozen voor kunststof kozijnen met op de gevel Eterniet sidings, gecombineerd met enkele accentplaten van Archipan.’

Modern en huiselijk

Belangrijk was ook dat Debra en Hans zich tijdens de korte periodes in Nederland helemaal thuis zouden voelen. Hun eigen smaak – strak, modern en licht – is daarom in de hele ark doorgevoerd. De combinatie van wit, beton, mahonie en de roestvrijstalen accenten maken het stijlvol, licht en zeer leefbaar. Het ontwerp is bovendien zo gemaakt, dat de bewoners rechtstreeks contact hebben met het terras en het water. De ramen lopen langs de gehele waterzijde van de ark door tot aan het terras. Als de glazen deuren open staan, vormen de ruime woonkamer, de royale keuken en het terras één geheel.

Regelmatige updates

Na oplevering van de ark gaven Hans en Debra aan zeer tevreden te zijn over de samenwerking. Hans: “Tijdens de bouw was ik in Amerika. Daarom was het prettig dat ABC mij regelmatig met e-mails en foto’s op de hoogte hield van de voortgang van de bouw. En, het belangrijkste: bij ABC is afspraak ook afspraak.” Hans had één punt van verbetering: “Onze tip aan ABC is om na de oplevering te zorgen voor een betere stroomlijning van de nazorg en follow-up.“ Dat advies nemen we graag ter harte.

Ook een ark laten bouwen? De do’s & dont’s

Als je een nieuwe ark laat bouwen, laat je dan goed voorlichten. Want naast het bouwen van de ark zelf komen er veel andere zaken bij kijken, zoals afmeersysteem, walaansluitingen, vervoer naar de ligplek en vergunningsaanvraag. Dat kan aardig in de papieren lopen.

Besef daarbij ook dat wat je qua interieur standaard aangeboden krijgt vaak niet aan jouw specifieke eisen voldoet. Bovendien hanteert elke bouwer in zijn offerte andere kostposten, waardoor het moeilijk vergelijken is. Bespreek je wensen dus met verschillende aanbieders en reken de offertes goed door.