Woonark Loosdrechtse 
Plassen

Woonark Loosdrechtse
Plassen

Afmetingen

Lengte:            17.00 m 
Hoogte:            6.00 m 
Oppervlakte:    170 m²
Breedte:           5.00 m
Inhoud:            510 m³

Juweeltje aan de Loosdrechtse Plassen

Niet voor niets wordt dit gedeelte van Nederland de ‘Watertuin van Nederland’ genoemd. Aan een droom van een eilandje ligt een juweeltje van een recreatieark.

De bijzondere en vrije ligging én de wens om het vooral comfortabel en gezellig te laten zijn inspireerde ABC tot het mooie splitlevel ontwerp. De opdrachtgevers vielen voor ons professioneel gestuurde bedrijf waar met veel oog voor detail gewerkt wordt aan de beste kwaliteit drijvende woningen. Het opmerkelijke van dit ontwerp zijn de roestvrijstalen details binnen en buiten. Het zinken dak met de gootklossen en de RVS regenpijpen maken het een stoer en toch verfijnd ontwerp. De buitenbekleding is Western Red Cedar antraciet grijs. Binnenshuis is het comfortabel door de gebruikte materialen én door de heteluchtverwarming die gecombineerd is met vloerverwarming.

Verrassend creatief

Het is bovendien op zo’n creatieve manier ingedeeld dat het zowel open als gezellig is. Aan de linkerzijde van de entree liggen de woonkamer en de open keuken waarbij de keuken op een iets hoger niveau is gesitueerd dan de woonkamer. Heel bijzonder is de open haard. Deze is zowel binnen als buiten bekleed met horizontaal gelegde en geslepen miniatuur natuursteen.

Drie slaapkamers, twee badkamers en een ruimte voor de wasmachine en droger liggen aan de rechterzijde van de entree. Door de grote raampartijen voel je je één met de natuur en geniet je optimaal van de vrijheid.