Woonark Muiden

Woonark Muiden

Afmetingen

Lengte:            16.00 m 
Hoogte:            3.50 m 
Oppervlakte:    133 m²
Breedte:           5.00 m
Inhoud:            315 m³

Thuis op het water in Muiden

Ons huis is echt een rustpunt geworden in ons hectische bestaan. Het voelt vanaf de eerste dag goed. Meteen al als je de woning binnenstapt, is onze persoonlijke ‘touch’ duidelijk merkbaar. De moderne, strakke en open bouw vervloeit in meer warmere elementen van de inrichting, wat een open sfeer en geborgenheid creëert. ’De truc is dat je basiselementen en -lijnen neutraal van kleur houdt, zodat het geheel niet te onrustig wordt, aldus Christian Westers’.

De woonark is ontworpen door een bevriende architect. Aan beide zijden van de entree bevindt zich een glazen deur, waardoor je aan de ene kant naar de zitkamer gaat en de ander kant naar de keuken. In de benedenverdieping bevinden zich drie slaapkamers. Stijlvol is de masterbedroom die in open verbinding staat met de badkamer.

Markant

Ondanks of misschien zelfs dankzij de rechte vormen is het een markante woonark geworden. In de gevel aan de waterzijde zijn maar liefst drie schuifpuien geplaatst. Zo heb je veel watercontact en stap je vanuit zowel de zitkamer als vanuit de keuken makkelijk naar het terras. Markant is ook de walgevel met een brede voordeur die qua kleur perfect past bij de antracietgrijze gevelbekleding; Natura Premium van Eternit. Op het dak staan twee ‘dozen’. Hierin zijn allerlei afvoerpijpen weggewerkt.