Woonark Leiden

Woonark Leiden

Afmetingen

Lengte:            18.00 m 
Hoogte:            3.00 m 
Oppervlakte:    172 m²
Breedte:           5.25 m
Inhoud:            268 m³

Sinds kort zijn Caroline en Koen gelukkig in hun spiksplinternieuwe woonark in het hartje van Leiden. Hun woonark is zowel van buiten als binnen een mooie mix van materialen.

Aan de buitenkant zorgt het behandelde red cedar in combinatie met de antracietgrijze kozijnen voor een stijlvolle, strakke en natuurlijke uitstraling. Binnen geven de indeling en de gebruikte materialen sfeer en rust.
‘We hebben van de woonverdieping één ruimte gemaakt, met daarin de living, het eetgedeelte en de keuken. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte en het geeft een ruimtelijk effect.’

Mooie kleurcombinaties

Op de muren is wit als basiskleur gebruikt. Gaandeweg is het, in combinatie met de kleur op de vloer en de kleuren van de meubels, een mooie combinatie geworden.

Heerlijk licht is het door alle raampartijen en schuifpuien rondom. Via een van de schuifpuien kom je op het terras. Aan de walzijde heeft de ark kleinere ramen. Bewust, voor weinig inkijk.

Effectief en creatief in één

‘In de benedenverdieping zijn we creatief omgegaan met de schuine onderzijde; een vergunningseis van de gemeente’, aldus Koen.

‘Zo hebben we aan die schuine zijde treden laten bouwen en hebben daarin het bed verwerkt. In de loungeruimte hebben we daar een hele gezellige bank vol met kussens van gemaakt en in de badkamer hebben we het bad op de eerste trede geplaatst.’

Vergunningseis van de gemeente

‘Zoals gezegd was de schuine onderzijde een vergunningseis van de gemeente. ABC onderscheidde zich in het offertetraject al snel door hierop in te springen. Van de gemeente mochten we bouwen op voorwaarde rekening te houden met afstorting van de kade van 30 cm per meter vanaf 2 meter.
ABC had daar ervaring mee en zag geen beren op de weg zoals diverse andere bouwers wel deden.’
Verder wekte ABC vertrouwen door met een begrijpelijk en volledige offerte te komen. Ook werkten ze oplossingsgericht mee en gaven een realistische planning.
Tijdens de bouw ontvingen we continue informatie. Na de bouw konden we rekenen op een correcte oplevering en zijn de verbeterpunten opgelost. Hoewel dat laatste wat ons betreft best iets sneller en klantgerichter had gekund.’

Gewoon goed

‘Samen met de onderaannemers, die we zelf hebben uitgezocht, heeft ABC het gewoon goed gedaan. We zijn heel erg blij met de uitvoering. We hopen hier heel lang en gelukkig te wonen!!

Bekijk hier de technische tekening van het betoncasco met de schuine hoekwand.