Waterwoning Tersluis Groningen

Waterwoning Tersluis Groningen

Afmetingen

Lengte:             15 m 
Hoogte:            4.88 m 
Oppervlakte:    152 m²
Breedte:           5.9 m
Inhoud:            435 m³

Goedemorgen...

Stel je voor: je komt 's ochtend uit je bed, je loopt de trap op en met een verse kop koffie in je hand kijk je naar de zon die langzaam in de verte opkomt. De kleuren van het landschap voor je zijn bijna niet te omschrijven. En anders dan toen je gister ditzelfde ritueeltje deed. Het water maakt met de zon allerlei tekening op de wanden van je huis en terwijl jij de schuifpui van de woning opzet, hoor je eigenlijk helemaal niets. Alleen de vogels die ook net hun dag begonnen zijn. Wat een rust. Wat een ruimte. Het gevoel dat je elke dag op vakantie bent in je eigen huis.

Watervilla
Het blijft gek om je huis een villa te noemen, maar dit huis is oprecht een watervilla. Met alle gemakken van een "normaal" woonhuis! Denk aan 3 slaapkamers - mét grote inloopkast, een prachtige badkamer met ligbad, heel veel opbergruimte en een bovenverdieping die doet denken aan een loft. Omdat ik erg fan ben van koken is er ook veel aandacht gegaan naar de keuken. Met een lekker groot kookeiland deel, waar je met je gasten omheen kunt staan, gezellig wijntje uit je eigen wijnkoelkast drinken, terwijl jij aan het koken bent. En omdat de bovenverdieping compleet open is, kijk je overal uit over het water en heb je dus waar je ook bent in huis dat prachtige uitzicht.

Zelfvoorzienend
Naast het emotionele van het mooie wonen, ook nog even het praktische: deze watervilla is compleet zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat er meer dan voldoende zonnepanelen op het dak liggen voor al het stroom dat je nodig hebt. En een warmtepomp voor al je warm water. En die gebruikt de stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen! Helemaal van deze tijd en dus: geen gas meer.

Het is zo heerlijk om in complete rust te wonen en alle ruimte om je heen te hebben, terwijl je echt op een steenworp afstand van Groningen zit. Je pakt gewoon je fietsje of je gaat met de bus die voor de deur stopt. Maar is er echt een reden om Meerstad uit te gaan? Niet echt, want je hebt alles bij de hand. De buurtsuper is in aanbouw, samen met een paar hele gezellige horeca plekken langs het water.
Foto's: Fotostijl.nl